Café de Ceuvel

 

Home » Projecten » Cafe de Ceuvel

Café de Ceuvel

Praktijkervaring bij Studio Valkenier

Café de Ceuvel is opgebouwd uit geheel ge-recyclede materialen, zoals onder andere oude meerpalen uit de haven van Amsterdam, steenschotten, oude vloerplanken en een reddingsbrigade paviljoen uit  Scheveningen

Binnen een multidisciplinair team heb ik gewerkt aan broedplaats ‘De Ceuvel’ in het havengebied van Amsterdam Noord. De groep van architecten, kunstenaars, ambachtslieden en horecaondernemers hebben hun ambitie vorm geven rond drie pijlers: (ver)bouwen, duurzaamheid en water. Met dit project wonnen zij de publieksprijs van de Dutch Design Awards in 2014.  Aan deze ontwikkeling heb ik gewerkt tijdens mijn praktijkervaring bij Studio Valkenier. Met Wouter Valkenier heb ik hier gewerkt aan de realisatie van zijn eigen project. Met gebruik van een oud reddingsbrigadepaviljoen werd een nieuwe horecagelegenheid gebouwd, Café de Ceuvel. Het pand is bijna geheel gerealiseerd door hergebruik van oude materialen. De ontwerpdetails werden vaak ter plekke bedacht en uitgewerkt. Binnen dit project ben ik vooral bezig geweest met het uitwerken van de technische onderdelen, het interieurontwerp en bouwbegeleiding op locatie. Hiervoor heb ik gewerkt aan de werktekeningen en de vergunningsaanvraag.


Praktijkervaring | Studio Valkenier - Amsterdam 

http://studiovalkenier.nl/Ceuvel