Over mij als ontwerper

Home » Over Sterre

Sterre Troostheide

Ontwerpen doe je niet alleen. Alleen door de dialoog aan te gaan met gebruikers, opdrachtgever, specialisten en andere ontwerpers kom je verder dan je eigen visie.

 Als ontwerper richt ik mij op inspirerende, sociale en duurzame projecten waardoor ik in verschillende sectoren terecht kom. Daardoor ben ik veel bezig met tijdelijkheid, social-design, hergebruik, lokaal bouwen en co-creatie. Dus zoek je nog iemand om mee te denken over jouw winkel, kantoor, horeca, zorginstelling, school of woning?

Neem contact met mij op

 

Diensten

Conceptontwikkeling 

Meedenken over de rode draad die de fundering vormt van een project. Functionele en conceptuele kaders creëren als uitgangspunt voor het ontwerp. Dit omzetten naar een bruikbaar Programma van Eisen.

Freelance ondersteuning

Meedenken met de conceptvorming en het ontwerp van nieuwe opdrachten of bijspringen met de uitwerking en presentatie van lopende projecten als interieurarchitect of ruimtelijk vormgever.

Interieurontwerp

Creatief ontwerp en uitwerking van de verschillende fases van een bouwproject. Van conceptvorming en schetsontwerp tot gemaatvoerde werktekeningen, materialisering, afwerking en projectinrichting.

Ontwerpend onderzoek

Ontwerp ondersteunend onderzoek om tot een onderbouwd evidence based en user centered ontwerp te komen op basis van design thinking, doelgroepanalyse, gebruikersonderzoek en co-creatie.

 

Visualisatie en presentatie

Projectrenders of ander presentatiemateriaal op basis van een bestaand ontwerp, 2D of 3D uitwerking van nieuwbouw- of verbouwplannen, beeld en tekenwerk ter behoeve van een vergunningsaanvraag.

 

Werkwijze

Ik ben graag bezig met creatief ontwerp in verschillende fasen van een project; en met conceptontwikkeling, ontwerpend (gebruikers)onderzoek en analyse, visualiseren, communiceren, user centered design, verhalen vertellen en design denken. 

 

Als ontwerper leg ik binnen projecten de focus op herbestemming, bijzondere locaties, vernieuwende concepten,  onderzoekend ontwerp, stakeholders verbinden en duurzame ontwikkeling. Om als ontwerper het uiterste uit een project te halen ga ik uit van interactie tussen het gebouw, interieur en de gebruiker.

 

Het communiceren van een ontwerp

Om een ontwerp te laten communiceren maak ik gebruik van een combinatie van schetsen, bouwkundige tekeningen, referentiebeelden, foto’s en renders. Hierin heb ik over de jaren mijn eigen stijl ontwikkeld die ik op verschillende manieren inzet om de visie van de opdrachtgever en het concept duidelijk over te brengen.