Just add water

 

Home » Ontwerp » Just add water

Interactieve ruimte voor een duurzame toekomst

Een onderzoek naar de beleving van klimaatverandering en het activeren van gebruikers

Projectvoorstel Just Add Water
PDF – 9.3 MB 277 downloads

Het begrijpelijk overbrengen van complexe informatie bij grote projecten.

Samenwerking met Friso Booij - Musarium

Met ons project 'Just add water' willen wij mensen op een toegankelijke, speelse en eigentijdse wijze in aanraking brengen met duurzaamheid en klimaatverandering. Wij geloven dat het zichtbaar maken van een probleem in iemands eigen omgeving hierbij belangrijk is. Door middel van interactieve media in combinatie met een aantal fysieke objecten geven wij de gebruiker een extra dimensie van beleving, om zo dit complexe vraagstuk op een begrijpelijke manier visualiseren. Middels deze ervaring willen wij mensen op een vernieuwende en eigentijdse manier in aanraking laten komen met de invloed van hun levensstijl op klimaatverandering en hen zo tot actie aanzetten. 

 

Met ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ronden wij op het moment in de Onderzoeksfase van het project af.  In het concept zal de interactieve ruimtelijke ervaring als voornaamste actor dienen in het genereren van impact en nudging van onze voorgestelde doelgroep. Met ons onderzoek als fundament ontwerpen we interventies die de door ons gekozen doelgroep zal aanspreken en confronteren met de effecten van de klimaatverandering in de (nabije) toekomst. De voorgestelde app zal het mogelijk maken om de persoonlijke impact op het klimaat voor langere tijd bij te houden met als doel het uitlokken van reflectie op het eigen duurzaamheidsgedrag. Het concept zal in samenwerking met stakeholders en gebruikers worden ontwikkeld.

 

Voor de Onderzoeksfase zoeken wij nog geïnteresseerde stakeholders die aan willen sluiten bij ons project. We zoeken voornamelijk partijen die ons kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van het project. Bijvoorbeeld kennispartners, sponsors of andere partijen die mensen helpen duurzamer te leven.

Neem contact op


Ondersteunt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie https://stimuleringsfonds.nl/nl/actueel/nieuws/selectie_open_oproep_interieur_interdisciplinariteit_2/ 
                                                                                                                                    | https://stimuleringsfonds.nl/nl/toekenningen/open_oproep_interieur_interdisciplinariteit_just_add_water/5475/