Stadstimmertuin

 

Home » Projecten » Stadstimmertuin

Stadstimmertuin

Praktijkervaring bij Studio Valkenier

Aan de Voormalige Stadstimmertuin in Amsterdam heeft Studio Valkenier werkruimte ontworpen voor de Gemeente. Hier heb ik meegewerkt aan deze mooie herbestemmingsopgave met een duurzame insteek.

Studio Valkenier ontwierp binnen de oude stadsdrukkerij in Amsterdam de nieuwe locatie voor het ontwikkelingsbedrijf van de Gemeente Amsterdam. De zetterijruimte op de eerste verdieping is hiervoor toegevoegd aan het kantoorareaal van de OntwikkelingsAlliantie Campus. Dit is een cluster van gebouwen waarin die diensten van de
Gemeente Amsterdam zijn gehuisvest, die zich bezig houden met ruimtelijke ontwikkeling van de stad. De voormalige drukkerijruimte op de begane grond wordt multifunctioneel gebruikt voor het vergaderen, bijeenkomsten, ontmoetingen en evenementen. De overige ruimte zijn ingericht als kantoor- of vergaderruimte. De plaza op de begane grond vormt straks een ontmoetingsplaats voor medewerkers en bezoekers. Ook biedt het gelegenheid voor lezingen en symposia. De centrale bar vormt hierin het visitekaartje van de Gemeente. Binnen dit project heb ik mij bezig gehouden met het uitwerken van het ontwerp van het bar en receptie gebied. De technische uitwerking en detaillering hebben hier in een grote rol gespeeld. Verder heb ik mij bezig gehouden met de projectinrichting van de gehele locatie.


Praktijkervaring | Studio Valkenier - Amsterdam 

http://studiovalkenier.nl/Stadstimmertuin