Overige interieurprojecten

 

Home » Ontwerp » Overige interieurprojecten

Conceptontwikkeling 
Loket HKU

Voor het Expertisecentrum voor Creatief Ondernemerschap van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb ik meegewerkt aan de conceptontwikkeling voor de ruimtelijke invulling van hun nieuwe tijdelijke locatie in Utrecht, Loket HKU. Hiervoor hebben wij een plan opgesteld voor een flexibele invulling waardoor de ruimte kan groeien, door het interieur te maken van de materialen die gebruikt zijn voor en door Loket HKU. Zo wordt zichtbaar wat er gebeurt bij Loket HKU en wat daar ontwikkeld wordt.

Expertise centrum creatief ondernemerschap

 

Dun&Bradstreet

In samenwerking met Man&Paard heb werk ik aan de uitwerking van het interieurontwerp voor het nieuwe kantoor van Dun&Bradstreet. Het interieur krijgt een speelse en stadse uitstraling en flexibel te gebruiken ruimtes en werkplekken.

Man&Paard | freelance project

 

Denktank in een ruïne

Voor mijn afstudeeropgave aan de bachelor Spatial Design heb ik een uitgebreid onderzoek gedaan naar leegstand en (opzettelijk) verval van de gebouwde omgeving. Door ruïnes toe te voegen aan het landschap kan er in de verschillende fases van verval kansen voor een uiteenlopend programma. Met deze denktank heb ik een aanzet gemaakt voor een van deze mogelijke invullingen in de laatste fase van verval: de ruïne.

Afstudeeropgave | Bachelor Spatial Design

 

Moderne bungalow Rondedans

Voor een jaren 70 bungalow van twee empty nesters heb  ik een fris en open ontwerp gemaakt met een loft-achtige stijl. De bungalow is eerst terug gesloopt tot aan het casco, waarna de woning een compleet nieuwe indeling heeft gekregen. De woning is ingericht met een open loft  indeling en een industrieel botanische stijl ingericht. Het nieuwe open vloerplan, grote pui en de lichtstraat zorgen voor een lichte en open ruimte ervaring. De kleine slaapkamers hebben plaatsgemaakt voor een grote slaapkamer met aansluitend een inloopkast en ruime badkamer.

Particuliere opdrachtgever | Capelle aan den IJssel

 

Coop Midwest

De begane grond moest voor Coop Midwest ingevuld worden met een sociaal-maatschappelijke bestemming. De programmering hiervan sluit aan op de behoefte van de buurt. Er komt ruimte voor de buurtbewoners en voor de ondernemers die bij Coop Midwest hun werkplek hebben. Met dit ontwerp is door middel van een nieuwe routing de toegankelijkheid en flexibiliteit verbeterd, om zo wisselend gebruik en verschillende functies te kunnen faciliteren. De ruimtes zijn beschikbaar voor zowel de ondernemers als buurtbewoners, om zo een afwisselend programma te kunnen faciliteren.

Ontwerpopgave | Master Interior Architecture

 

Verbouwing Hobbemalaan

Voor een gezin uit De Bilt heb ik gewerkt aan een ontwerp voor de verbouwing van hun nieuwe huis. Het ontwerp omvat de verbouwing van de begane grond met een aanbouw aan de achterzijde van de woning, de herindeling van de eerste en tweede verdieping, en meedenken over opties voor het ophogen van het dak.

Particuliere opdrachtgever | Bilthoven

 

Interieuradvies Abrona Edelhertlaan

Voor zorgorganisatie Abrona heb ik een interieuradvies uitgewerkt voor de inrichting van een van de nieuwe begeleid wonen locaties. Het ontwerp omvat de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes: de gezamenlijke buitenruimtes, woon- en eetkamer.

Abrona | Woongroep Edelhertlaan

 

Exhibition Dinamics

Het Tropenmuseum in Amsterdam is opzoek naar een nieuwe werkwijze voor het toekomstige museumbezoek. De collectie van het Tropenmuseum is gebaseerd op ontdekking en verwondering. Door de retail te combineren met wisselende thema’s binnen de collectie is er altijd iets nieuws te ontdekken. Voor het Tropenmuseum heb ik een nieuw retailsysteem ontworpen waarbij de objecten die worden verkocht, ter plekke kunnen worden geproduceerd. Er is ruimte voor ‘Designers in Residence’ en nieuwe dragers om de producten te presenteren. Deze dragers kunnen omhoog getakeld worden als de centrale hal gebruikt wordt voor andere doeleinden. Door dit zichtbaar te maken voor de bezoekers ontstaat er binding met de producten en het thema. Binnen de retailomgeving wordt de verwondering versterkt en komt dit terug in de manier waarop de producten gepresenteerd worden.

Ontwerpopgave | Master Interior Architecture

 

Visualisatie Daalsepark

Voor het bewonersinitiatief Daalsepark heb ik sfeerimpressies gemaakt voor de potentiële ontwikkeling van dit gebied in Utrecht. De ambitie is om het park nieuw leven in te blazen en verbinding te creëren met de buurt.

Bewonersinitiatief Daalsepark | Utrecht

 

Speelhuizen EKZ

Bij Studio Valkenier heb ik gewerkt aan het ontwerp, de uitwerking en uitvoering van twee speelhuizen voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Deze hebben wij op de Dag van de Architectuur met vrijwilligers bij het ARCAM gebouwd
en overgedragen aan het AMC.

 Studio Valkenier | werkstage master